Política 15/08/2019

Cs denuncia que s'ha triplicat el nombre d'entitats subvencionades per fomentar el català

Exigeix la compareixença d'Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística del Govern

Ara / Agències
1 min
La diputada Sonia Sierra en una comparaixença a la seu de Ciutadans

BarcelonaEl grup parlamentari de Ciutadans ha denunciat aquest dijous que s'hagi triplicat, segons les dades de la formació, el nombre d'entitats que l'executiu considera de foment del català "a l'efecte de rebre beneficis fiscals". Així ho ha argumentat la diputada de la formació taronja Sonia Sierra, que ha manifestat que "moltes d'aquestes entitats són de dubtosa utilitat per als interessos generals de tots els catalans".

En aquesta línia, en nom del grup parlamentari taronja, Sierra ha exigit la compareixença de la directora de Política Lingüística de la Generalitat, Ester Franquesa, perquè expliqui "per què ha augmentat el nombre d'entitats" que el Govern subvenciona pel foment del català. Algunes d'elles, ha denunciat la diputada, "estan situades fora de la nostra comunitat autònoma i, fins i tot, en països estrangers com França i Itàlia".

Davant d'aquesta situació, Cs demana "transparència" a Franquesa i li demana explicacions sobre el motiu de la "triplicació", diu, "del nombre d'entitats que desgraven mentre s'ignoren els problemes socials dels catalans". Uns problemes que Sierra ha relacionat amb "les llargues llistes d'espera a la sanitat, els barracons, les ajudes a la dependència o la pobresa, que ha batut el seu rècord dels últims 15 anys".

stats