Política 13/10/2019

Cs denuncia una agressió "per motius ideològics" després de la manifestació del 12-O

Segons el partit, una parella "va empènyer, escopir" i "clavar una puntada de peu" a dos militants

Efe
1 min
La manifestació del 12-O punxa a les portes de la sentència: unes 10.000 persones surten a defensar la unitat d'Espanya

BarcelonaCiutadans ha denunciat una agressió "per motius ideològics" contra militants del partit que va tenir lloc ahir dissabte després de la manifestació a Barcelona amb motiu del Dia de la Hispanitat.

En un comunicat, la formació ha assegurat que una parella de militants del partit van ser "agredits, increpats i insultats per motius ideològics" quan tornaven de la concentració, que va congregar 10.000 persones segons la Guàrdia Urbana.

Els fets, segons relata la formació taronja, van tenir lloc cap a les 15.30 h a l'estació de metro de Verdaguer, quan "una parella va increpar i va insultar els dos militants de Cs que portaven un globus amb el cor" amb els colors de les banderes espanyola, catalana i europea, símbol habitual del partit.

"Els agressors els van empènyer, els van escopir i just abans de tancar-se les portes del metro van clavar una puntada de peu a la panxa a la noia, que va haver de ser atesa a l'Hospital del Mar per la contusió i víctima d'una crisi d'ansietat. Els joves han anunciat que presentaran denúncia pels fets", ha assenyalat Cs.

La portaveu estatal de Cs i líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, ha considerat "intolerable que en democràcia s'utilitzi la violència per intentar fer silenciar idees". "No permetrem que els nacionalistes radicals imposin el seu totalitarisme", ha afirmat Roldán.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha explicat a Twitter que ha parlat amb els afiliats agredits i que els ha enviat un missatge d'ànim: "No hi ha dret. Espero que es recuperin aviat i que detinguin l'agressor perquè li caigui tot el pes de la llei. No esteu sols, companys".

stats