Política 08/07/2020

Cs sol·licita la compareixença de la directora general de Salut Pública pels nous brots de covid-19

El partit taronja acusa Maria Antònia Font de manca de rigorositat amb les dades i critica que el Govern "no té un pla de contenció"

Ara Balears
1 min
Els diputats de Ciutadans Patricia Guasp i Marc Pérez-Ribas

PalmaLa diputada de Ciutadans Patricia Guasp ha anunciat després de la Junta de Portaveus d'aquest dimecres que el partit taronja ha sol·licitat "la compareixença per via d'urgència de la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, per la manca de rigorositat en la comunicació de les dades de nous brots de covid-19 a les Illes".

Guasp ha denunciat que "des de Salut no saben el nombre exacte de brots que hi ha actius a les Balears", ja que "la titular de Salut Pública va confessar que n'hi ha set o vuit". "No podem consentir aquesta manca de rigor", ha dit. "Aquest fet demostra que el Govern no transmet confiança sanitària i que no estam preparats per fer front a la reactivació de la malaltia, ja que és evident que no tenen un pla de contenció", ha afegit.

A més, Guasp ha recordat les declaracions de la delegada del govern espanyol, Aina Calvo, qui ha declarat als mitjans que "la reobertura implica més risc, però tenir tancat és morir", i que no es pot tenir "un policia rere de cada turista".

"És més necessari que mai que el Govern informi l'oposició i la ciutadania de la gestió de la contenció de la malaltia", ha continuat Guasp, a més de considerar que "l'obertura de les fronteres i l'inici de l'arribada de turistes a les nostres illes requereixen pla valent que contempli les mesures i protocols per frenar la propagació de la covid-19 a les Balears".

stats