Política 05/08/2019

Cs acusa Plataforma per la Llengua de "perseguir els comerciants" i "espiar els nins"

El partit taronja ha presentat una proposició no de llei per retirar les subvencions a "entitats polititzades de suport al separatisme"

Maria Llull
1 min
Els diputats de Ciutadans Patricia Guasp i Marc Pérez-Ribas

PalmaCiutadans ha presentat aquest dilluns una proposició no de llei al Parlament balear relativa a la retirada de les subvencions a "entitats polititzades de suport al separatisme". La diputada Patricia Guasp ha posat com a exemple els 30.000 euros que ha rebut la Plataforma per la Llengua, una entitat que "persegueix els comerciants que no retolen en català i espia els nins per saber quina llengua parlen al pati".

Guasp també ha fet referència al festival MUR. Segons ha assenyalat la diputada, Cs "no ha demanat la cancel·lació" de l'esdeveniment, sinó que no es donin "doblers públics a actes que van en contra del sistema judicial i les institucions democràtiques". Guasp ha criticat que l'Institut d'Estudis Baleàrics hagi aportat 12.499,10 euros per a l'organització del festival, el qual es durà a terme el pròxim 12 d'octubre sota el lema 'Ni exili, ni presó, llibertat d'expressió!'.

Una auditoria per millorar els comptes

A més, Cs ha presentat una altra proposició no de llei relativa a una auditoria integral del Govern i del sector públic. "En aquest context de desacceleració de l'economia balear, oferim una solució, mitjançant una auditoria integral de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB)", ha dit Patricia Guasp.

Aquesta auditoria, que abastaria els àmbits financer i operatiu, hauria de servir per "eliminar duplicitats, reestructurar les entitats, eliminar despesa supèrflua i no retallar serveis essencials". Guasp ha criticat que "els acords de Bellver varen prometre fins a 15 noves entitats". "Amb el sostre de despesa superat, és el moment de reestructurar", ha indicat.

stats