Política 21/11/2018

Cs demana al Parlament que MÉS retiri el llaç groc de la balconada

Mentre que el partit de Xavier Pericay ha adreçat un escrit a la Mesa, MÉS recorda que Bauzá ja va intentar retirar símbols

J. R.
1 min
El llaç groc que llueix al balcó de les oficines del grup parlamentari MÉS per Mallorca.

PalmaCiutadans ha registrat aquest dimecres un escrit dirigit a la Mesa del Parlament en què demana la retirada immediata del llaç groc col·locat a la balconada del grup parlamentari de MÉS al carrer del Conqueridor, segons han informat en un comunicat.

El portaveu de Cs, Xavier Pericay, assegura que "ha de prevaler la neutralitat política als espais públics, com és el cas d'aquest balcó del Parlament". La formació assegura que es tracta "d'un símbol partidista que atempta contra la neutralitat de les institucions" i afirma que "conculca els drets fonamentals de la ciutadania".

El diputat de MÉS per Mallorca Miquel Gallardo, en canvi, assegura que Ciutadans "intenta coartar la llibertat d'expressió" i recorda que l'expresident Bauzá ja va demanar la retirada d'un llaç quadribarrat penjat al mateix balcó. A més, el diputat ecosobiranista defensa que "les oficines de MÉS al Parlament no representen tota la ciutadania" i destaca que el llaç "no es troba a la façana principal" de la institució. A més, insisteix que aquesta és una pràctica habitual i que, a banda del llaç groc i de la senyera, el grup parlamentari ha lluït símbols a favor d'altres causes, com la bandera transsexual. "Ciutadans persegueix la nostra llibertat i nega l'existència de presos polítics", conclou Gallardo.

stats