Política 10/03/2016

La suma de C's i PP s'acostaria a la majoria absoluta si es repetissin les eleccions, segons una enquesta d''El Periódico'

Ara
1 min
Imatge de l'enquesta d''El Periódico'

BarcelonaPP i Ciutadans serien els principals beneficiats d'una nova cita electoral, segons una enquesta avançada aquest dijous pel diari El Periódico. El partit d’Albert Rivera guanyaria fins a 20 escons i podria superar Podem posicionant-se en el tercer lloc. Així sumaria amb el PP fins a 172 diputats (a només quatre de la majoria absoluta), tot i que la formació dirigida per Mariano Rajoy perdria suports. Els populars, que ara tenen 123 diputats, obtindrien una victòria encara més justa, amb una forquilla d'entre 107 i 110 diputats.

D'acord amb les dades del baròmetre, l'esquerra espanyola es veuria perjudicada per les negociacions i la investidura fallida. El PSOE es mantindria en els noranta escons actuals, mentre que Podem perdria una desena de diputats que anirien a parar, sobretot, a IU.

Pel que fa a Catalunya, Democràcia i Llibertat, la marca de CDC, perdria suports i es quedaria en 6 o 7 escons (ara en té 8), mentre que ERC es mantindria en els 9. En Comú Podem tornaria a guanyar.

stats