Política 04/03/2020

Cs Andratx denuncia la batlesa, Katia Rouarch, per no permetre l'accés als expedients públics

Han presentat la denúncia per prevaricació administrativa

Ara Balears
1 min
Gaspar Palmer i Patricia Guasp, de Ciutadans, presentant la denúncia contra la batlessa d'Andratx.

PalmaEl regidor de Ciutadans a Andratx, Gaspar Palmer, ha presentat aquest dimecres una denúncia per prevaricació administrativa contra la batlessa del municipi, Katia Rouarch (El Pi), i altres membres de la corporació, per no permetre a la formació taronja l'accés a expedients públics. Un fet que, segons han informat en una nota de premsa, "lesiona el seu dret d'accés a la informació".

Segons expliquen a la denúncia, el regidor va demanar el mes de setembre de l'any passat accés a tots els documents als quals es dona entrada en el Registre General de l'Ajuntament d'Andratx. Palmer explica que en aquell moment els hi van negar "de manera arbitrària i capritxosa". Assegura que després d'aquesta negativa vrean presentar el cas davant el Defensor del Poble i davant la Comissió de Reclamacions i Accés a la Informació Pública i que les dues li varen donar la raó.

El regidor de la formació taronja ha subratllat en el comunicat que "en el ple de l'Ajuntament del 31 de gener va quedar clar que els denunciats, la batlessa Rouarch, el tinent de batle Manera (Més) i la secretària municipal, Catalina Rosa Terrasa, eren perfectament conscients que cometien una injustícia, que és la raó en la qual basam aquesta denúncia, a l'empara de l'article 404 del Codi Penal".

Per la seva part, la secretària d'Acció Institucional a Balears, Patricia Guasp, ha lamentat que el govern municipal estigui "obstaculitzant" la labor de control de l'oposició i no lliurar aquesta informació i ha mostrat tot el seu suport al regidor del seu partit. "Ciutadans sempre estarà a favor de la transparència", ha assegurat.

stats