Política 15/06/2013

"Crearen el risc que causà la mort"

A. A.
1 min

Palma.El conseller i els altres responsables de Salut, en eliminar de l'atenció sanitària un col·lectiu, "crearen un greu risc per a la vida i la integritat de les persones, des del punt de vista individual i col·lectiu, que fou un dels resultats lesius causants més greus de la mort d'Alpha Pam", diuen els denunciants en la querella.

En aquest sentit, destaquen que era més que previsible que de la conducta "perillosa" adoptada pels responsables sanitaris es pogués derivar un resultat lesiu, com efectivament succeí. Per tant, en la seva opinió, "es pot atribuir el resultat de la mort d'Alpha Pam als querellats perquè es pot imputar el resultat al risc que ells mateixos crearen", hi insisteixen.

En la querella es proposa que representants de Càritas i Metges del Món compareguin davant el jutge per confirmar que la desatenció sanitària al col·lectiu immigrant ha estat un fet generalitzat.

S'ha de recordar que un jutjat d'Inca instrueix una denúncia per aquests fets plantejada per MÉS, de manera que no es pot descartar que es produeixi l'acumulació de les causes.

stats