Política 12/10/2017

Cospedal diu que està "gairebé" segura que l'exèrcit no haurà d'intervenir a Catalunya

La ministra recorda que "les forces armades tenen l'obligació de defensar el seu país"

Ara
2 min
Cospedal diu que està "gairebé" segura que l'exèrcit no haurà d'intervenir a Catalunya

MadridLa ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha assegurat aquest dijous, 12-O, que té "la seguretat gairebé completa" que no serà necessària la intervenció de l'exèrcit a Catalunya, "però les forces armades tenen l'obligació d'estar preparades per defensar el seu país, dins o fora de les seves fronteres".

La reina Letícia acompanyada de Rajoy i les seves filles. A la dreta, Maria Dolores de Cospedal

En declaracions als mitjans durant la celebració de la diada espanyola, la ministra ha reiterat que creu "que no serà necessari, però hi ha coses que poden fer les forces armades, com el suport logístic als cossos i forces de seguretat, que ja s'està fent avui a Catalunya".

A més, ha assegurat als militars que participen en missions a l'estranger que "la unitat fa la força" i que malgrat "l'angoixa i la incertesa" que viu el país, l'estat de dret permetrà "preservar la llei i la integritat territorial".

Un instant de la desfilada militar a Madrid aquest 12 d'octubre

Cospedal ha transmès aquest missatge en felicitar per videoconferència els comandaments de les 17 operacions militars desplegades fora d'Espanya amb motiu del Dia de la Hispanitat, informa Efe.

Davant els "moments difícils" de l'actual context, en al·lusió al procés independentista a Catalunya, la ministra ha garantit que "l'estat de dret té tots els instruments per defensar-se i per preservar la llei, la unitat d'Espanya, la sobirania nacional que correspon a tot el poble espanyol i la integritat territorial".

"La unitat fa la força. Ho saben millor que ningú els militars. No es pot cedir mai quan es defensa el que és just", ha afirmat durant la connexió amb les missions.

stats