Política 24/09/2019

Cort multa amb 2,1 milions la macrodiscoteca Megapark de Palma per irregularitats

La Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha iniciat un expedient sancionador contra els diversos responsables del local, que és propietat de Cursach

K. O.
1 min
Cort nega a Bartomeu Cursach poder unificar les activitats a Megapark

PalmaLa Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha aprovat sancionar amb 2.160.000 euros els responsables de la macrodiscoteca Megapark de l'Arenal de Palma, propietat de l'empresari Cursach, per diverses irregularitats urbanístiques. Concretament, Cort vol sancionar amb 270.000 euros els dos propietaris de les societats Megalmber SA i Mallorca Ocio SL, mentre que el promotor, l'enginyer i l'empresa constructora haurien de pagar 540.000 euros cadascun. La part sancionada té dret a presentar al·legacions.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de la corporació municipal, Neus Truyol, ha explicat que aquesta sanció és per un expedient que l'Ajuntament va obrir el 2018 contra aquesta instal·lació. En aquell moment, l'empresa va presentar diverses al·legacions per legalitzar les obres i l'activitat de la discoteca perquè no disposava de llicència. Però Cort les va rebutjar i l'expedient sancionador va continuar endavant, atès que s'han detectat obres il·legals d'ampliació de la coberta retràctil, la primera planta i reformes al soterrani i la primera planta.

D'altra banda, Truyol també ha informat que la Gerència d'Urbanisme atorgarà llicències d'obres i d'activitat al gimnàs Megasport, després que el maig del 2018 es decretàs la paralització parcial de l'activitat en aquest establiment. El gimnàs emprava una part de l'edifici que no tenia llicència per oferir serveis esportius. L'empresa ha presentat un projecte d'obres que ha passat els informes tècnics de l'Ajuntament. Segons han assenyalat en un comunicat, el pressupost de l'obra és de 3.764.675 euros i disposen de sis mesos per iniciar les obres i instal·lacions i un termini de 36 mesos per executar-les.

stats