Política 25/04/2019

Cort fa la primera passa per crear un centre cultural a l'antiga presó

Ha aprovat també la suspensió de llicències urbanístiques a la urbanització Son Gual I

Ara Balears
2 min
Primera passa per fer un centre de creació a l’antiga presó de Palma

PalmaEl ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dijous la modificació del pla municipal per crear un centre de creació contemporània a l'antiga presó, en un recinte que inclourà també 103 habitatges, una escoleta, un gran parc i una residència per a estudiants.

El regidor d'Urbanisme, José Hila, ha explicat que s'ha aprovat inicialment la modificació del PGOU "que canvia els usos i les parcel·les perquè sigui possible fer un gran centre cultural de referència a l'antiga presó de Palma" que inclourà "un gran parc de 100.000 metres quadrats i una residència per a estudiants i investigadors".

Segons Hila, "és un exemple que fora del centre de la ciutat pot haver-hi instal·lacions de primer nivell que creïn oportunitats d'ocupació", ha assegurat en declaracions facilitades per l'Ajuntament.

Així mateix, el ple ha aprovat la suspensió de llicències urbanístiques a la urbanització Son Gual I per estudiar-ne la desclassificació i traslladar a un altre punt de la ciutat el sòl residencial, com també ampliar la capacitat des dels 300 xalets unifamiliars autoritzats fins a 3.000 habitatges.

Hila ha assegurat que aquesta mesura "aposta per una ciutat que no continuï creixent en els espais naturals, sinó que es construeixi a la part consolidada". "Son Gual I és un dels espais naturals que ens queden, fa 40 anys que no s'hi fa res i pensam que podríem desclassificar-lo. La primera passa l'hem feta avui", ha detallat.

El ple ha aprovat també l'ampliació del Catàleg de Patrimoni d'edificis protegits, que incorpora 155 elements més, la qual cosa suposa un increment del 30%.

Hila ha recordat que fa 25 anys que no es modificava aquest catàleg que, segons la seva opinió, "s'hauria d'ampliar cada legislatura perquè sigui un catàleg viu i adaptat a la necessitat de la conservació del patrimoni de la ciutat".

stats