L'Ajuntament de Palma destina 79.000 euros a restaurar el portal de Son Catlaret al Terreno

La iniciativa forma part del Pla litoral de ponent, i la meitat de la despesa es cobrirà amb doblers del fons europeu FEDER

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat l'autorització de la despesa corresponent per a la restauració del portal de Son  Catleret, al  Terreno , d'un total de 79.400 euros. La iniciativa forma part del Pla litoral de ponent i la meitat dels doblers es cobriran amb el fons europeu  FEDER .

La construcció data de l'any 1777 i és l'únic vestigi que queda del que fou un dels primers edificis de la zona. "Els anys n'han deteriorat greument l'estructura. Hi ha humitats, revestiments no originals i alteracions a la fusta", ha explicat Moll.  La intervenció també inclou la millora de l'entorn per reivindicar el portal i recuperar aquest espai per a la ciutadania.

Aquest element  patrimonial  està situat a poca distància de la plaça de Gomila i es troba en un indret totalment descontextualitzat, entre cotxes i grans edificis. Actualment només es pot llegir a la seva part inferior, i més destacada, la placa d'or amb la data de construcció. L'escut d'armes pertany a la casa reial borbònica.

 

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF