Política 26/10/2018

Juanola entén el silenci del PP i Cs sobre la retirada de la medalla a Franco com a "còmplice"

La batlessa de Maó considera que l'anul·lació de la condecoració és una "obligació i un deure" per a les institucions democràtiques

Ivan Martín
1 min
Els regidors d'Ara Maó i el PSOE van votar a favor de la moció per "dignitat democràtica".

MaóL'actitud del Partit Popular i de Ciutadans en el ple celebrat ahir a l'Ajuntament de Maó no ha passat desapercebuda a la batlessa del municipi, Conxa Juanola. Cal recordar que els dos partits de l'oposició no varen fer ús del torn de paraula després de l'exposició de la moció que instava la corporació a iniciar l'expedient per a la retirada de la Medalla d'Or de la ciutat al dictador, Francisco Franco. Finalment, els vots favorables de l'equip de govern, configurat per Ara Maó i el PSOE, es varen acabar imposant a l'abstenció del PP i de Ciutadans.

La batlessa de Maó, Conxa Juanola, ha definit el silenci de l'oposició com a "còmplice" i ha recordat que la moció defensada per Carlos Montes era "molt senzilla de posicionament i explicava els arguments". Juanola ha reconegut que el silenci del PP i Ciutadans va ser "sorprenent" per la importància social que tenia la proposta. En qualsevol cas, la batlessa ha dit que "els silencis diuen molt, fins i tot, en alguns moments, més que les paraules", i assegura que la resposta d'aquests dos partits "respon al posicionament en referència a la figura del dictador Franco".

A més, la màxima dirigent del municipi ha reconegut la complexitat del tema per a l'oposició, ja que un vot contrari hauria significat anar en contra de les lleis estatals i autonòmiques, "posicionant-se clarament en contra de la democràcia. L'abstenció era una via per evitar el debat i no posicionar-se, i a vegades això s'interpreta com un posicionament clar". Finalment, Juanola considera que la retirada de la medalla a Franco és una "obligació i un deure" per a les institucions democràtiques.

stats