Política 14/12/2019

Consubal denuncia a Anticorrupció el plus per habitatge de 22.000 euros dels alts càrrecs

Segons el president, "és inadmissible que alguns partits polítics vegin normal que els seus alts càrrecs percebin grans sumes de diners que escapen del control i la fiscalització de les administracions"

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu del Parlament de les Illes Balears.

PalmaConsumidors i Usuaris de les Illes Balears (Consubal) ha presentat aquest divendres una denúncia a l'Oficina Anticorrupció contra el plus que reben els alts càrrecs del Govern que no resideixen a Mallorca, segons han informat en un comunicat. Segons el president de Consubal, Alfonso Rodríguez, "és inadmisible que en un país democràtic alguns partits polítics vegin normal que els seus alts càrrecs, col·locats a dit, rebin tants diners que escapen del control i la fiscalització de l'Administració".

En aquest sentit, des de Consubal han criticat que el vicepresindet del Govern, Juan Pedro Yllanes, asseguràs que la indemnització de 22.000 euros per als alts càrrecs que tenen una residència fora de Mallorca "no és exagerada". En aquests moments hi ha 15 alts càrrecs, segons IB3 Notícies, que cobren aquest plus anual perquè tenen la residència fora de Mallorca. D'aquests 15, 6 són alts càrrecs de Podem.

Alfonso Rodríguez ha remarcat que "no hi ha justificació que avali la percepció d'aquests altíssims premis i menys utilitzant l'excusa que els que la reben sigui pels seus currículums". Des de l'associació han assegurat que alguns d'aquests càrrecs que reben aquest plus no estarien complint amb els requisits necessaris.

Més per Menorca i MÉS per Mallorca han presentat una esmena als pressupostos del Govern per al 2020 per evitar que els alts càrrecs que venen de fora de les Balears cobrin el plus de 22.000 euros anuals per establir la seva residència a Mallorca. Ambdues formacions defensen que aquesta indemnització només l'haurien de cobrar els membres de l'Executiu que vinguin de Menorca, Eivissa i Formentera.

stats