Política 10/05/2019

El Constitucional admet a tràmit el recurs del PP contra la Llei de camins

Els populars consideren que la normativa pot vulnerar el dret a la propietat privada recollit a l'article 33 de la Constitució

Ara Balears
1 min
Eivissa i la necessitat urgent de protegir els seus camins públics

PalmaEl ple del Tribunal Constitucional ha decidit admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat presentat per més de 50 diputats del Partit Popular al Congrés espanyol contra la Llei de camins i rutes senderistes de Mallorca i Menorca, segons l'agència Efe. El Tribunal ha ordenat traslladar la demanda i altres documents presentats a la resta d'administracions, com el Senat i el Govern i el Parlament balears perquè es personin o puguin formular al·legacions. Els populars consideren que la llei pot vulnerar el dret a la propietat privada recollit a l'article 33 de la Constitució.

El recurs és contra l'article 50 i els punts 1 i 2 de la llei aprovada al Parlament el 2018, on es regulen els efectes dels plans especials i els projectes de rutes senderistes. Segons estableix aquesta normativa, aquests plans, en cas d'obtenir l'homologació provisional, duen implícitament la declaració d'utilitat pública dels terrenys necessaris per ser executats, així com les obres de les instal·lacions i dels serveis que s'hagin previst. A més, s'afegeix que, "preferentment, la disponibilitat dels terrenys necessaris per dur a terme els plans especials o projectes de rutes senderistes derivarà de l'alienació o la cessió voluntària de les persones titulars, mitjançant convenis de col·laboració, implantació de servituds de pas, contractes de compravenda o altres mecanismes vàlids en dret".

stats