CONSELL EXECUTIU
Política 01/04/2014

L'informe del Govern sobre la sentència del TC sosté que reconeix la "legitimitat constitucional" del dret a decidir

El text, elaborat per l'Institut d'Estudis Autonòmics (IEA), assegura que la decisió del Constitucional "dóna efectes jurídics" a la idea de "diàleg" entre governs

Oriol March
1 min

BarcelonaEl Govern ha fet públic aquest dimarts l'informe de l'Institut d'Estudis Autonòmics (IEA) que avalua la sentència del Tribunal Constitucional sobre la declaració de sobirania que va aprovar el Parlament el passat 23 gener de 2013.

"La sentència reconeix la legitimitat constitucional de totes les activitats de preparació i defensa del dret a decidir el futur de Catalunya, inclosa la convocatòria i celebració d'una consulta o d'un referèndum no vinculant sempre que quedi palès […] que si els seus resultats divergeixen dels continguts a la Constitució, mitjançant el diàleg i la negociació, s'intentaran aplicaren el marc dels procediments de reforma de la Constitució", sosté el document.

El text emès pel Govern considera que la sentència del TC "ha donat efectes jurídics a la idea de diàleg i negociació" entre governs. "El diàleg i la negociació són convenients en totes les fases del dret a decidir i esdevé imprescindible en la fase d'implementació dels resultats", apunta el document.

La Generalitat, "inquieta"

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha estat l'encarregat de resumir l'informe sobre la sentència i ha assenyalat que el Govern està "inquiet" pel fet que el TC es posi a valorar una declaració política.

stats