Política 08/11/2018

El Consell aprova el traspàs del Museu de Mallorca sense exigir-ne una auditoria

Dimarts, Podem demanava aturar la delegació de competències per part del Govern, a fi d'analitzar primer els darrers quinze anys de vida de la institució

Kike Oñate
1 min
El Museu de Mallorca.

PalmaEl Consell de Mallorca ha aprovat per unanimitat la delegació de competències del Museu de Mallorca per part del Govern balear. Tots els partits hi han votat a favor, encara que dimarts Podem presentà una Proposició No de Llei (PNL) en què demanava aturar tant el traspàs de competències com la designació d'un nou director fins que el Govern no hi hagués fet una auditoria completa. Tanmateix, tant els partits del Pacte, el PSIB i MÉS, com tota l'oposició, inclòs el PP, s'hi varen oposar.

El procés s'ha realitzat adoptant, per part del Consell, dues observacions fetes pel departament d'Intervenció i la Secretaria Tècnica. Per una banda, que no s'hi pugui executar major despesa que els ingressos afectats durant el termini de vigència del Pla econòmic i financer, i de l'altra, que s'hi ha de comptar amb un estudi detallat dels costos necessaris per dur a terme l'exercici de la delegació per part del departament de Cultural de la institució insular.

En aquest sentit, el vicepresident del Consell, Francesc Miralles, ha destacat que tots els partits "volem que el museu el gestioni aquesta casa". A més, ha dit que amb la gestió directa "aprofundim en l'autogovern i ens permetrà vertebrar una veritable política insular de museus".

També s'ha referit a la PNL que va fer Podem i ha afirmat que "el Parlament va aprovar tots els punts, excepte el fet d'aturar el traspàs", encara que ha expressat que també "s'hi faran auditories dels darrers quinze anys". De tota manera, aquesta última proposta de Podem no es va aprovar i, per tant, no ha quedat acordada.

stats