Política 09/05/2019

El Consell de Mallorca aprova definitivament el Pla de residus no perillosos

La reducció de materials sobrants i la separació de matèria orgànica són els eixos més importants de la normativa

Ara Balears
1 min
Més taxes d'escombraries L'Ajuntament de Sitges  ha decidit crear la taxa d'escombraries domèstiques, semblant a l'impost ja existent en altres municipis.

PalmaEl ple del Consell de Mallorca ha aprovat definitivament aquest dijous el Pla director sectorial de residus no perillosos de Mallorca. La reducció de residus i la separació de matèria orgànica són els eixos més importants d'aquest pla, que aposta per fomentar l'economia circular i la jerarquia de residus d'acord amb les normatives europees, i evitar multes per incompliment. Tal com ha explicat la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, després del procés d'al·legacions s'ha optat per retirar la planta de compostatge d'Alcúdia, es permetrà el compost municipal fins a les 300 tones anuals i s'ha avançat un any la construcció de la planta de compostatge a Calvià. A més, la nova normativa no permetrà l'entrada de residus de fora.

Després de la seva aprovació inicial el setembre del 2018, el pla va passar pel període d'exposició pública, durant el qual es varen presentar 309 al·legacions de 26 entitats, empreses o particulars i 27 informes de diverses institucions. En aquest sentit, la consellera ho ha considerat com un element que demostra major consens entre el sector. D'altra banda, Espeja ha recordat que es donarà cobertura a la implantació del sistema de dipòsit i retorn i es donarà un altre ús a les plantes d'Ariany i sa Pobla. "Les noves plantes de compostatge faran possible la separació i la millor qualitat del compost", ha afegit la consellera.

stats