Política 29/07/2019

El Consell destinarà més de 100 milions a la concertació social amb entitats per a persones amb discapacitat

Oferiran 244 places, també, del servei tutelar

Ara Balears
1 min
L'entitat treballa per la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual / Fundació Àuria

PalmaEl Consell de Mallorca, a través de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), destinarà més de 100 milions durant dos anys als concerts socials amb les entitats per a persones amb discapacitat. Durant els anys 2018 i 2019, ja s'han concertat amb les entitats socials 3.549 places de diversos serveis per atendre 4.088 persones amb discapacitat a Mallorca.

Així ho han explicat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller del Departament de Drets Socials i president de l'IMAS, Javier de Juan, durant l'acte de signatura d'un nou acord de concertació social, celebrat aquest dilluns al Palau Reial. Es tracta del concert de 244 places del servei tutelar per a persones amb discapacitat intel·lectual de Mallorca, al qual es destinaran 692.160 euros en dos anys.

La funció tutelar és un servei dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament amb la capacitat jurídica modificada que té per objecte vetllar per la persona tutelada amb la finalitat de fer tot el que sigui necessari per a la protecció dels seus drets i el seu benestar integral. L'entitat que du a terme l'activitat de suport a la funció tutelar dona representació legal a la persona tutelada, administra els béns i garanteix una atenció personal i afectiva en absència o substitució de la família, d'acord amb l'encàrrec fet per l'autoritat judicial competent.

La concertació d'aquest servei dona continuïtat al compromís de l'IMAS de l'anterior legislatura, ja amb el director José Manuel Portalo i Javier de Juan com a vicepresident, de concertar tots els serveis que formen part de la xarxa d'atenció a persones amb discapacitat de Mallorca.

stats