Política 20/12/2018

El Consell destina més de 700.000 euros al camp de Menorca a través del CARB

L'objectiu de la convocatòria és reconèixer els serveis que els pagesos professionals ofereixen amb el seu treball a la resta de la societat

Iván Martín
1 min
El Contracte Agrari Reserva de la Biosfera és un compromís entre administració i els pagesos amb la finalitat de vetllar per la sostenibilitat.

MaóEl Consell Insular de Menorca reforça el seu compromís amb el sector agrari amb l'aprovació, per part del Consell Executiu, de les ajudes per promoure les pràctiques sostenibles en les explotacions agràries de l'illa, corresponent al Contracte Agrari Reserva de la Biosfera (CARB). S'han concedit un total de 195 sol·licituds, de les 204 presentades, per un import de 718.677,45 euros.

L'objectiu de la convocatòria és reconèixer els serveis que els pagesos professionals ofereixen amb el seu treball a la resta de la societat. Les ajudes han estat sol·licitades per les explotacions agràries que acrediten un nivell de professionalitat i un compromís ambiental extra de l'exigit per llei. Es tracta d'una ajuda que s'atorga per a l'execució de diferents compromisos no productius. Aquest any, els compromisos més demandats han estat la neteja dels bonys d'ullastres i el relatiu a la paret seca, seguit del foment de l'apicultura i la neteja de síquies.

Aquests contribueixen a l'adaptació al canvi climàtic, la prevenció del risc d'incendis i les inundacions, l'increment de la biodiversitat i també la millora i el manteniment del paisatge. A més, la convocatòria premia amb un increment de l'ajuda les explotacions que realitzin agricultura ecològica, tinguin un acord de custòdia o col·laborin amb l'administració per a l'elaboració d'estudis concrets i les explotacions que tinguin assegurada una dona.

stats