Política 01/02/2018

El Consell de Menorca deixa en mans dels ciutadans 1 milió d'euros per a projectes

Són els primers pressupostos participatius que es fan i serviran per dur a terme iniciatives en clau insular, però cada municipi també disposarà d'una partida assignada per a projectes de caràcter local

Iván Martín
1 min
La consellera Gómez ha detallat els primers pressupostos participatius del Consell.

MaóEl Consell Insular de Menorca ha detallat aquest dijous els primers pressupostos participatius de la seva història. En concret, la màxima institució insular destina 1 milió d'euros amb el repte, segons la consellera de Participació, Cristina Gómez, de "desenvolupar en pròximes edicions aquesta iniciativa tan il·lusionant i esperem que efectiva per a tots els menorquins. Teníem clar que havien de ser projectes d'inversió de competència insular. Tot això, dins una democràcia participativa amb una evident vocació municipalista".

D'aquesta manera, el Consell també coneixerà les inquietuds dels ciutadans, més enllà de si surten o no finalment escollides les propostes. Cristina Gómez ha deixat clar que "aquestes propostes les podrà plantejar qualsevol ciutadà, sense que sigui indispensable viure a Menorca. Una persona que ve de vacances i coneix l'illa també té dret a exposar la seva idea. En canvi, només seran els residents els qui podran votar les iniciatives guanyadores".

El Consell distribueix el milió d'euros en dos blocs. El primer, dotat amb 500.000 euros, serà destinat a projectes d'àmbit insular i els altres 500.000 euros s'entenen en clau municipal. Així doncs, i seguint els criteris de distribució del Pla insular de la costa, Maó i Ciutadella disposaran de 120.000 euros; Alaior en rebrà 55.000 euros; Sant Lluís, 50.000; es Mercadal i es Castell, 45.000; Ferreries, 35.000, i es Migjorn, 30.000 euros.

stats