Política 25/11/2019

El Consell de Mallorca aprova els seus pressupostos amb 17 vots a favor i 12 en contra

Les representants del PSIB, MÉS, Podem i El Pi han abandonat el ple en senyal de protesta durant la intervenció de Vox

Ara Balears
1 min
La presidenta del Consell explicant el motiu de l'abandonament del ple

PalmaEl Consell de Mallorca, en un ple extraordinari, ha aprovat aquest dilluns de manera inicial el projecte de pressupostos de la institució per a l'any que ve. El ple ha rebutjat les esmenes a la totalitat presentades pel Partit Popular, Ciutadans i Vox als comptes per a l'any 2020. Per la seva banda, El Pi ha retirat la seva esmena a la totalitat i s'ha abstingut en la votació. Els pressupostos han sortit endavant amb 17 vots a favor (PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca i Unides Podem) 12 en contra (PP, Ciutadans i Vox) i 3 abstencions (El Pi - Proposta per les Illes).

La proposta de pressupostos aprovada es durà a exposició pública durant 15 dies hàbils perquè s'hi presentin al·legacions, que seran estudiades en una comissió informativa extraordinària i urgent. D’aquí sortirà una proposta d’aprovació definitiva, que s’hauria d’aprovar el dilluns 23 de desembre en el ple extraordinari i urgent d’aprovació final del pressupost.

Durant les intervencions del grup de consellers de Vox, les conselleres executives i electes de les formacions PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca, Unides Podem i El Pi - Proposta per les Illes han decidit de la sala de plens en senyal de protesta. La presidència del ple s'ha fet rotatòria per no interrompre la sessió i garantir-ne el normal funcionament.

stats