Política 31/07/2019

Els quatre senadors del PSIB constituiran un grup territorial propi

L'objectiu principal de la iniciativa és visualitzar les necessitats específiques de la Comunitat davant la Cambra Alta

Carles Tudurí
2 min
Una imatge de l'inici del Consell Polític del PSIB.

PalmaEl portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha anunciat aquest dimecres que els quatre representants de la formació al Senat es constituiran en Grup Territorial amb l''objectiu principal de visualitzar les necessitats específiques de la Comunitat davant la Cambra Alta.

El fet d'haver aconseguit per primera vegada quatre senadors, dos per Mallorca, un per Menorca i un per Eivissa i Formentera ha duit la formació a optar per aquesta opció que dona el reglament. Negueruela ha recordat que aquesta legislatura s'han de negociar a Madrid temes fonamentals per a les Illes, com el REB o el nou sistema de finançament, i ha indicat que els diputats i senadors balears han de contribuir a resoldre aquestes reclamacions.

En aquest sentit, el socialista ha insistit en el fet que amb la constitució d’aquest grup "s’enforteix la veu de Balears a Madrid després d’uns resultats electorals històrics que ens han permès obtenir una representació que mai havia tengut el socialisme illenc".

El Consell Polític del PSIB, màxim òrgan de direcció del partit entre congressos, s'ha reunit aquest dimecres per analitzar la situació política actual. En acabar la trobada, el portaveu ha fet un resum davant la premsa dels principals temes tractats en aquest òrgan de direcció de la formació socialista i ha donat a conèixer una resolució en la qual es dona suport a Pedro Sánchez en la seva tasca de ser elegit president del govern.

En aquest sentit, Negueruela ha dit que "estam convençuts que encara hi ha temps de formar govern a l’Estat i continuar amb les polítiques d’esquerres que des de juny de 2018 es venen aplicant al nostre país".

Per al portaveu socialista, estam davant una oportunitat perquè “el fet de tenir presidenta socialista a les Illes i president socialista a l’Estat ens ha de permetre resoldre temes pendents per a la nostra comunitat que necessiten la complicitat i el suport de l’Estat”.

stats