Política 19/04/2018

Menorca preveu una bona temporada turística tot i el discurs catastrofista del Partit Popular

La consellera de Promoció Turística recorda que han estat l'únic equip de govern que ha duit a terme un concurs públic per garantir la connectivitat a l'hivern amb el Regne Unit

Iván Martín
2 min
Maite Salord ha contestat amb contundència les crítiques del Partit Popular en turisme.

MaóLa consellera insular de Promoció Turística, Maite Salord, s'ha mostrat optimista amb vista a la temporada turística d'aquest any. La responsable de l'àmbit assegura que "tenim bones sensacions i creim que serà bona, d'acord amb les dades previstes, que fan referència al nombre de places oferides, als moviments de naus i al trànsit marítim". Malgrat la confiança, Maite Salord té clar que encara queda molta feina per fer: "Cal consolidar el posicionament de Menorca a Europa, millorar la connectivitat i minimitzar els impactes que suposen casos com la caiguda de Monarch aquest hivern o l'absorció d'un turoperador francès per TUI".

Salord ha aprofitat per recordar que els dos grans objectius que persegueix la Fundació Foment del Turisme de Menorca són la desestacionalització i la diversificació, tots dos amb un eix comú, la connectivitat. En aquest sentit, Salord comenta que "hem fet molta feina, cap govern fins avui dia havia plantejat un concurs públic per garantir la connectivitat de l'illa a l'hivern i s'ha fet amb el Regne Unit però no ens conformam". La consellera de Promoció Turística també és conscient que el context socioeconòmic afavoreix les xifres generals que deixa la temporada, especialment en els mesos fora de la temporada alta. Aquests guarismes, per a Salord, "converteixen l'illa en un territori amb major rendibilitat econòmica i social. L'any passat vàrem superar el rècord d'arribades més enllà dels mesos de màxima densitat turística, amb gairebé 600.000 visitants, cosa que representa un 39% del total i un 3% més en comparació amb l'any 2016".

Però el discurs apocalíptic del Partit Popular no ha passat desapercebut per a Maite Salord. L'equip de govern del Consell, cansat de les permanents acusacions d'obstruir el turisme, respon amb contundència. La responsable de Promoció creu que "el PP és l'únic que fa un discurs associat a la por en l'àmbit del turisme. Parlen de turismofòbia i són ells els qui la fomenten, i, a més, ho fan traslladant la por i el desànim en benefici propi. Fan un flac favor a la indústria turística i a Menorca. És un plantejament reprovable en un partit amb aspiracions de governar. Ho lamentam", sentencia Salord.

stats