Política 08/03/2018

El Consell de Menorca recorrerà la sentència que podria acabar en una indemnització milionària

El Jutjat Contenciós Administratiu declara nul l'interès general que l'anterior Executiu del PP va proporcionar a la promotora d'un parc aquàtic ubicat a Biniancolla

Ara Balears
1 min
El parc aquàtic situat a l'hotel Sur Menorca podria ser demolit si els recursos no ho eviten.

MaóLa presidenta del Consell Insular de Menorca ha confirmat la intenció de l'actual equip de govern de recórrer la sentència dictada pel Jutjat número 1 de Palma Contenciós Administratiu. Aquesta resolució podria acabar en el pagament d'una indemnització astronòmica sempre que aquest recurs no acabi prosperant. De fet, Mora explica que, "com a presidenta del Consell, no vull fer-ne una valoració política perquè crec que ara és el moment de salvaguardar els interessos de tots els menorquins. Lluitarem amb tot per evitar, en el cas que la sentència sigui ferma, una indemnització que complicaria el futur econòmic de la principal administració de l'illa".

Mentrestant, el Partit Popular estudia el posicionament després d'una sentència que apunta de manera directa a l'anterior Executiu insular de Santiago Tadeo. Els populars varen declarar d'interès general l'any 2014 uns terrenys ubicats a Biniancolla, Sant Lluís, catalogats en sòl rústic i protegits. El principal argument que emparava la decisió va ser que aquest parc aquàtic ajudaria a desestacionalitzar la temporada turística. L'acció del Partit Popular provocà que la resta d'empresaris amb parcs aquàtics a Menorca hi presentassin recurs. De la mateixa manera ho varen fer el GOB, el PSOE i el PSM.

A més, el Consell de Tadeo es va basar en un informe extern, que deixava de banda les valoracions efectuades pels serveis jurídics de la institució que no acabaven de definir-se sobre la idoneïtat de l'interès general. Paral·lelament, l'Ajuntament de Sant Lluís, governat també pel PP, atorgà la llicència final. L'actual equip de govern d'aquest municipi, encapçalat per Montse Morlà, anunciarà dilluns que ve si se suma al recurs que presentarà el Consell.

stats