Política 28/10/2019

El Consell de Menorca invertirà 120.000 euros en l'observatori de Ciutadella

S'hi faran obres de millora per adequar la instal·lació al coneixement del cel nocturn

Iván Martín
1 min
L'Agència Reserva de la Biosfera i l'Ajuntament de Ciutadella aconseguiran posar en marxa l'Observatori Astronòmic.

CiutadellaL’Agència Menorca Reserva de la Biosfera ha anunciat la signatura del conveni amb l’Ajuntament de Ciutadella per posar en funcionament l’Observatori Astronòmic del municipi. D’aquesta manera, l’òrgan depenent del Consell de Menorca assumirà el cost de les obres de millora, que s’eleven a 120.000 euros. L’actuació permetrà fer tasques de sensibilització i coneixement del cel nocturn, en el marc del projecte Starlight.

El principal objectiu del conveni és adequar les instal·lacions per poder-hi desenvolupar activitats de difusió de la qualitat del cel nocturn de Menorca. L’observatori astronòmic està ubicat a la zona del Canal Salat i és gestionat actualment pel Cercle Artístic de Ciutadella. El document, signat entre el Consell i l'Ajuntament, especifica que les obres de rehabilitació seran finançades amb fons reservats per l’Administració relatius al projecte Starlight, que posa l’illa en el mapa de destinacions turístiques amb una millor qualitat del cel per veure les estrelles.

Les obres consistiran a sanejar la cúpula de ferro, obrir-hi una finestra per ampliar el radi d’observació, adaptar les instal·lacions a persones amb mobilitat reduïda, fer una àrea exterior o penjar senyalització d’accés a l’observatori. També està previst que un espai expositiu situat a la planta baixa, complementi les visites i les activitats. La previsió és que les feines finalitzin el mes de març del 2020. El de Ciutadella és l’únic equipament d’aquestes característiques a Menorca.

stats