Política 06/03/2018

El Consell de Menorca intentarà convèncer els touroperadors alemanys a la ITB de Berlín

L'objectiu de la Fundació Foment del Turisme és recuperar la xifra d'arribades anuals de fa 15 anys procedents d'Alemanya i, per fer-ho, reivindicarà la riquesa de patrimoni cultural i natural

Iván Martín
1 min
Salord i Olives tornaran a vendre les potencialitats de Menorca com a destí turístic.

MaóUna delegació de la Fundació Foment del Turisme de Menorca es desplaçarà fins a Alemanya per assistir, a partir de demà, a la fira de turisme més important del món, la ITB Berlín. La consellera insular de Promoció Turística, Maite Salord, i el director insular de l'àmbit, Isaac Olives, representaran a Menorca en l'espai reservat per a les Balears. La delegació insular posarà damunt la taula el patrimoni cultural i el natural per seduir un mercat estratègic per als interessos del Consell.

De fet, Maite Salord admet que "Menorca ha de recuperar el pes que el mercat alemany va arribar a tenir a l'illa fa 15 anys, i per aconseguir-ho hem de millorar el nostre posicionament i la visibilitat en el país germànic". Salord també detalla l'interès del Consell en Alemanya, ja que "és evident que ens convé que creixi la demanda des d'Alemanya, perquè això repercuteix de manera directa en l'allargament de la temporada turística, amb l'evident impacte positiu que pot tenir en l'activitat econòmica i en el mercat laboral. Per aquest motiu, ens hem fixat com a prioritat la recuperació d'aquest mercat".

L'any 2016 varen arribar a Menorca 75.794 turistes alemanys i el repte és tornar a les xifres de fa 15 anys, quan n'hi aterraven 165.000 procedents del país teutó. Dins el pla d'acció per recuperar visitants, la Fundació Foment del Turisme de Menorca ha intensificat accions promocionals, assistències a fires i workshops, a més de l'organització de viatges per a periodistes i touroperadors. També destaquen campanyes de màrqueting directe, col·laboracions amb programes de televisió i accions amb companyies de baix cost com Eurowings, Lufthansa i Easyjet.

stats