El Consell de Menorca xifra en 7,5 les hectàrees afectades pel cap de fibló

L'estudi destaca els danys de 1.635 metres quadrats de cobertes d'estables ramaders d'un total de 19 explotacions

El Consell de Menorca ha anunciat el cens agrícola que s'ha fet com a conseqüència de les ajudes que l'Administració atorgarà pels danys derivats del cap de fibló que afectà diversos municipis de l'illa el passat mes d'octubre, a més de provocar la caiguda del subministrament elèctric a 38.000 usuaris. El cens posa en relleu la pèrdua de 7,5 hectàrees de producció de cultius extensius. 

L'estudi del Consell també destaca els danys a 1.635 metres quadrats de cobertes d'estables ramaders d'un total de 19 explotacions. A més, s'han vist damnificats 964 metres quadrats de cobertes de magatzems, s'han perdut 1.810 quilos de fruites i 2.392 arbres fruiters a 8 explotacions, 28 plaques solars han estat afectades, han mort 21 animals i han caigut 2.000 metres quadrats de paret seca caiguda a causa de la virulència del cap de fibló. 

Una vegada feta aquesta primera fase del cens s'iniciarà el període de sol·licituds de la convocatòria d'ajuts per danys agrícoles. Cal recordar que, després del cap de fibló, el Consell, els ajuntaments i el Govern balear varen començar un procés per avaluar i quantificar els danys per establir les diferents línies d'ajut a les explotacions ramaderes.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF