Política 04/12/2018

El Consell de Menorca gestionarà 97,78 milions d'euros per al 2019

La compra dels quarters del Castell i la millora de les urbanitzacions turístiques són algunes de les actuacions previstes més destacades

Iván Martín
2 min
Les responsables polítiques dels tres partits que configuren l'equip de govern han detallat les xifres.

MaóL'equip de govern del Consell Insular de Menorca ha presentat els pressupostos relatius a l'any 2019. En total, la màxima institució a l'illa gaudirà de 97,78 milions d'euros, cosa que representa un 5,5% més en comparació amb l'any passat. L'increment s'entén per l'arribada de noves competències i per l'augment de les transferències del Govern balear. La presidenta del Consell, Susana Mora, ha definit els eixos de l'acció de govern: "Transició energètica, residus, la problemàtica de l'aigua i trobar l'equilibri entre l'activitat econòmica i el turisme".

Entre les actuacions més rellevants cal destacar la partida d'un milió d'euros per a l'adquisició dels quarters del Castell, la posada en marxa del pla insular d'accessibilitat, l'augment del pressupost de Pla insular de cooperació amb un milió d'euros, que es destinarà a la millora de les urbanitzacions turístiques, la convocatòria dels segons pressupostos participatius, el concurs d'idees per a la reforma integral de Ca Savi i el traspàs de les competències en Igualtat i LGTBI, així com la inclusió d'una nova partida destinada a la implementació d'un pla de qualitat a la residència de Maó.

En aquesta mateixa àrea de Benestar Social, s'eleva la inversió per a l'adquisició d'equipaments de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca fins a arribar a 280.000 euros, una xifra històrica. D'altra banda, durant el primer trimestre del 2019 finalitzaran les obres de millora de la carretera general en el tram Ferreries-Ciutadella. El Consell també abordarà l'ampliació del parc de Milà i s'augmentarà la vigilància de les activitats pesqueres. Pel que fa a Esports, la partida per a instal·lacions experimenta una pujada considerable, de 250.000 a 400.000 euros. Finalment, Cultura consolida les ajudes a les arts visuals i a la producció audiovisual i arts escèniques i aposta per l'estabilitat de l'orquestra professional de l'illa.

stats