Política 12/06/2020

El Consell de Menorca destinarà 500.000 euros addicionals per ajudar els autònoms

Un autònom de temporada amb dos o més treballadors ingressarà 3.500 euros

Ivan Martín
2 min
La reivindicació dels autònoms de temporada ha estat recollida en aquest nou paquet de mesures del Consell de Menorca.

MaóL'equip de govern del Consell de Menorca ha presentat aquest divendres tres noves línies d'ajut, en el marc d'un nou paquet de mesures que tenen com a objectiu reduir l'impacte social i econòmic de la crisi sanitària. Així, habilitarà 500.000 euros per a autònoms, una subvenció que complementarà la iniciativa d'abonar 700 euros per a autònoms que cobren cada mes de l'any i 350 euros en el cas dels de temporada.

La consellera de Cooperació Local, Cristina Gómez, ha destacat l'aportació de l'executiu insular. "És cabdal ajudar aquest col·lectiu que dona feina a un 5% del total de les persones ocupades a l'illa. Els autònoms de temporada cobraran sempre 500 euros més que la resta, fins a un màxim de 3.500 euros si tenen dos o més assalariats", ha afirmat. El mig milió d'euros se sumarà als 644.000 euros que el Govern balear destinarà a Menorca per subvencionar els autònoms.

D'altra banda, la institució menorquina invertirà 100.000 euros per a les escoles d'estiu i activitats d'oci, amb la finalitat de contribuir a la conciliació laboral i familiar. En aquest sentit, el conseller d'Educació, Miquel Àngel Maria, emfatitza la necessitat d'impulsar aquestes activitats, especialment després del confinament. "Són una eina de progrés per als més petits, un espai on practiquen l'activitat física i la convivència, on estan en contacte amb la naturalesa i desconnecten de l'ús massiu de les tecnologies, que aquests darrers mesos ha estat imprescindible per a tasques lúdiques i educatives", ha recordat.

Les famílies amb menors d'entre 3 i 16 anys seran objecte d'ajuda, tot i que es prioritzaran aquelles amb rendes baixes. Els 100.000 euros s'afegiran als 78.000 del Govern balear per subvencionar beques a les escoles d'estiu d'àmbit privat. Per acabar, el Consell ha duplicat de 225.000 a 450.000 euros l'ajuda per a les escoletes de 0 a 3 anys, per tal de facilitar l'adaptació a la nova normativa sanitària causada per la pandèmia. La institució ha aprofitat per demanar al Govern i a l'estat espanyol més recursos per a aquesta finalitat.

stats