Política 21/05/2018

El Consell de Menorca destina 200.000 euros a ajuts per a entitats culturals

L'equip de govern manté la seva aposta per reforçar el teixit associatiu i augmenta 35.000 euros el pressupost per a la convocatòria respecte de l'any passat

Iván Martín
1 min
Les associacions de veïns seran un dels col·lectius més beneficiats per les novetats introduïdes.

MaóEl consell executiu ha aprovat avui la convocatòria d'ajudes per a entitats culturals a la qual el Consell Insular de Menorca destinarà aquest any un pressupost de 200.000 euros. Aquesta línia d'ajuts és una de les més antigues que atorga la institució a través del Departament de Cultura i Educació. De fet, el conseller d'aquesta àrea, Miquel Àngel Maria, ha destacat les novetats que s'hi han introduït amb l'objectiu d' "ampliar el ventall de la convocatòria i distribuir les ajudes més adequadament, valorant la qualitat i l'interès de cada projecte".

Pel que fa a les novetats, la primera és l'augment del pressupost per a la convocatòria. Dels 165.000 euros de l'any passat s'ha passat a 200.000 euros enguany.

La segona cosa que s'ha de tenir en compte és que el Consell permetrà que les associacions de veïns puguin rebre l'ajut per a l'organització d'activitats culturals. El conseller Maria ha recordat que "el Consell ja disposava d'una línia d'ajuts per a aquestes entitats però va desaparèixer durant l'anterior mandat del PP".

La tercera novetat és que el Consell deixarà d'atorgar les ajudes únicament en funció del pressupost. El conseller insular de Cultura i Educació reconeix que "aquest sistema no valorava aspectes com la qualitat dels projectes, la seva capacitat per autofinançar-se, l'impacte cultural i social que tenien o el seu caràcter col·laboratiu, cosa que menava a finançar projectes de gran volum econòmic en detriment d'altres de més modestos però més rellevants per a la dinàmica social, cultural i associativa de Menorca". Les entitats interessades en les ajudes poden consultar les bases de la convocatòria a la pàgina web del Consell Insular de Menorca.

stats