Política 26/06/2019

El Consell de Menorca adjudica la redacció del Pla del Llatzeret per 39.000 euros

L’estat de conservació d’alguns elements presenta deficiències i requereix actuacions urgents per evitar-ne el deteriorament

Iván Martín
2 min
Maite Salord i Ferran Vizoso han signat aquest dimecres el conveni.

MaóEl Consell de Menorca ha adjudicat a l'UTE Eco-Llatzeret la redacció del Pla director de l’illa del Llatzeret per 39.000 euros. Aquest document permetrà rehabilitar i impulsar el conjunt arquitectònic del Bé d’Interès Cultural, considerat de gran valor monumental i històric. La consellera insular de Promoció Turística, Maite Salord, i l’arquitecte de l’adjudicatària, Ferran Vizoso, han signat aquest dimecres el contracte de serveis. El termini d’execució per a la redacció del pla és de mig any.

Maite Salord ha destacat la importància de la creació del Pla director del Llatzeret, “un instrument tècnic i econòmic que garantirà la programació de les futures accions per conservar i posar en valor aquest espai”. A més, la consellera de Promoció Turística considera que “permetrà adaptar l’equipament als nous usos, que seran principalment turístics, educatius, culturals, cívics i administratius”. El Consell de Menorca ha advertit que l’estat de conservació d’alguns elements del Llatzeret presenta una situació deficient i requereix actuacions urgents per evitar-ne el deteriorament.

El Llatzeret va ser construït entre els anys 1793 i 1807 i fou destinat a instal·lacions sanitàries per al tractament de malalties infeccioses i l'aïllament de sospitosos d'estar malalts amb quarantena prèvia. L'any 1920 va passar a ser un recinte de vacances per a nins i a partir del 1967, una residència d’estiu per als empleats del Ministeri de Sanitat. Des de l'any 1985, després d'una important inversió del govern central per a la rehabilitació d'una part de les seves instal·lacions, acull diverses trobades de caràcter formatiu i cultural, com l'Escola de Salut Pública de Menorca. El 29 d’agost de 2014, l’executiu autonòmic va assumir el traspàs de l'anomenat Centre de Formació del Llatzeret de Maó. El Consell de Govern n'aprovà el 2014 el traspàs al Consell de Menorca, el qual va ser aprovat per unanimitat per tots els grups polítics en el ple.

stats