Política 19/03/2018

El ple del Consell de Menorca aprova el traspàs de les competències en Promoció Turística

El Partit Popular hi vota en contra i argumenta que la proposta que varen rebre en el mandat anterior millorava mig milió d'euros la partida que hi destina el Govern balear

Ara Balears
2 min
La seu del Consell a Maó ha viscut un intens debat entre Maite Salord i Salomé Cabrera.

MaóEl Consell de Menorca ha aprovat amb els vots de PSOE, MÉS per Menorca i Podem el traspàs de les competències en matèria de Promoció Turística. Una passa prèvia per rebre els 1,4 milions d'euros procedents del Govern balear, i fruit de l'acord de la CAIB amb els diferents consells de la comunitat. El debat plenari ha evidenciat de nou els posicionaments contraris entre l'equip de govern i el Partit Popular, que hi ha votat en contra.

L'encarregada de defensar el PP, la consellera Salomé Cabrera, ha titllat la transferència d'"insuficient, regressiva, mal negociada, gens reivindicativa i que hipoteca el futur del turisme a Menorca". Cabrera també ha dit que "si el PP hagués acceptat la proposta que el Govern balear ens va presentar, i que vàrem rebutjar per insuficient, ara estaríem en millor situació, perquè la proposta actual farà perdre a l'illa 2,2 milions d'euros en 5 anys. El 2009 ja rebíem 2 milions i ara disposarem d'un milió i mig via Govern. Tot plegat és inacceptable i posa de manifest la submissió i conformisme del Consell envers el Govern de Francina Armengol".

Més contundent s'ha mostrat la consellera insular de Promoció Turística. Maite Salord considera que "no han encaixat bé que siguem nosaltres els que aprovem el traspàs de competències que vostès varen ser incapaços de fer. La proposta s'ha aprovat en els quatre consells de les Balears, fins i tot en algun cas amb el vot favorable del seu partit". A més, la responsable turística de Menorca afegeix que "la proposta que aprovam és infinitament superior a la seva, en concret un 27,7%. Fan trampes amb les partides addicionals. Cal recordar que el Partit Popular ens va instar a complementar la partida que arribàs de Palma, independentment de la quantitat final, per mantenir l'aposta en promoció turística, i és això precisament el que feim".

Salord ha reivindicat els esforços que l'actual executiu insular està realitzant "tot i ser els del 'no a tot'. A força de repetir mentides se les creuen. Hem aconseguit aprovar el traspàs de competències amb una proposta bona per a Menorca i s'ha assolit l'objectiu d'allargar la temporada fora dels mesos de més densitat turística. L'any 2017 varen arribar un 9% més de turistes que el 2016, i fora dels mesos de juliol i agost. Del 2012 al 2017, l'estacionalitat s'ha reduït gairebé 5 punts".

Finalment, la consellera de Promoció Turística fa una crida a l'oposició per explicar "com es pot estar tan indignat amb 300.000 euros que la Fundació Foment del Turisme Menorca analitza a quins països fer una campanya de promoció, i votar a favor una esmena presentada per Podem als pressupostos de la CAIB de 2018 que rebaixava en 300.000 euros la partida de promoció a les Illes".

stats