Política 21/11/2018

El Consell de Menorca rep més de mig centenar de propostes per posar fi a l'exclusió residencial

La institució presentarà dissabte al Centre de Convencions del Mercadal les cinc millors propostes seleccionades

Ivan Martín
1 min
La consellera insular d'Habitatge, Cristina Gómez serà l'encarregada de presentar les propostes seleccionades pel Consell.

MaóEl Consell Insular de Menorca ha rebut un total de 55 propostes d'organitzacions, ciutadans i escolars per posar fi a l'exclusió residencial. La màxima institució illenca presentarà dissabte al Centre de Convencions del Mercadal, mitjançant un taller, les cinc millors propostes seleccionades. Cal recordar que aquest procés s'inicià a l'estiu amb una enquesta de percepció sobres les causes que dificulten l'accés a un habitatge digne a Menorca. Posteriorment es va fer un debat en línia que encara continua actiu avui dia.

De les propostes rebudes, una part important fa referència a la manca d'oferta de lloguer, un problema provocat per l'estacionalitat del turisme que du els propietaris a llogar els seus habitatges només durant els mesos d'estiu. Un altre aspecte recurrent per als participants és l'augment de la demanda dels apartaments turístics com a responsable de la gentrificació de Maó i Ciutadella. Finalment, també es recullen les propostes derivades de la construcció d'habitatge públic.

Les propostes seleccionades pel Consell Insular de Menorca que es presentaran a la cita de dissabte al Mercadal responen a l'oferta de lloguer a treballadors de temporada, els incentius a bancs per adherir les seves propietats a programes de lloguer social i la limitació dels apartaments turístics. També s'han rebut propostes originals com la consistent a controlar la legalitat dels pisos turístics mitjançant robots que escanegin les principals webs de lloguer vacacional.

stats