Política 30/11/2020

Menorca augmenta un 9,55% el pressupost per al 2021 i arriba als 107,66 milions d'euros

Destinen 2 milions d'euros a crear un fons de contingència covid-19

Ivan Martín
2 min
La seu del Consell de Menorca a Maó ha estat l'escenari de la presentació dels pressupostos per al 2021.

MaóL'equip de govern del Consell de Menorca ha presentat aquest dilluns un pressupost de 107,66 milions d'euros per al 2021, un 9,55% més que el corresponent al 2020. La presidenta de la institució, Susana Mora, ha deixat clar que l'objectiu és reforçar els àmbits social i econòmic per poder combatre els efectes derivats de la crisi sanitària de la covid-19. "El pressupost ens permet mantenir la capacitat inversora projectada en l'exercici passat, però continuar donant resposta a les noves necessitats sorgides per la pandèmia", ha assegurat.

La conselleria de Benestar Social és la que disposarà de més recursos, els quals representaran el 24% del total. Augmenta 3 milions d'euros en comparació amb el 2020. Presidència, que inclou Promoció Turística, se situa amb el 14%. Economia i Territori destinen per primera vegada una partida de 100.000 euros per ajudar a mantenir i modernitzar els escorxadors de Maó i de Ciutadella. A més, s'iniciarà la redacció del pla insular de la costa i del reglament turístic de Menorca. Aquesta conselleria incrementa 1,5 milions d'euros el seu pressupost respecte del del 2020.

En Serveis General, la partida es redueix 700.000 euros, però fomentarà el teletreball impulsant l'administració electrònica. Destaca també la creació d'un nou fons de contingència covid-19, dotat amb 2 milions d'euros, per fer front a les necessitats econòmiques urgents i imprevistes relacionades amb la pandèmia. D'altra banda, Ocupació, Habitatge i Cooperació Local representen l'11% del total del pressupost, mentre que Medi Ambient davalla en 1 milió d'euros a causa de la finalització del projecte de Milà Nou, de manera que passa a representar el 9,5%.

La Conselleria de Mobilitat disposarà de 5,85 milions d'euros per a la creació del pla d'inversions en carreteres, mentre que Cultura puja 1,3 milions d'euros, quantitat que es destinarà a ajudes educatives i al rescat cultural. La previsió d'endeutament és de 13 milions d'euros.

stats