Política 08/05/2018

El Consell de Menorca veu en el País Basc un potencial mercat turístic

Maite Salord destaca l'interès que genera entre els bascos l'oferta de Menorca com a destinació a través de les activitats d'oci relacionades amb l'entorn natural

Ara Balears
1 min
Una representació de la Fundació Foment del Turisme participà a la fira Expovacaciones de Bilbao.

MaóEl Consell Insular de Menorca veu en el País Basc un territori de potencials turistes. Les coincidències socials com l'apreci al medi ambient o l'aposta per la pràctica esportiva combinada amb la natura són aspectes clau per ser optimistes amb vista al futur, unes sensacions que la institució, a través de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, va poder corroborar a Bilbao, durant la fira Expovacaciones.

La consellera insular de Promoció Turística, Maite Salord, reconeix les similituds entre el País Basc i Menorca. En aquest sentit, la responsable de l'àrea explica que "hem detectat a Expovacaciones, així com en altres fires de les quals Menorca ha format part, que uns dels grans reclams que tenim són el camí de Cavalls, les rutes de senderisme, el busseig i tot allò que suposa una oferta de turisme actiu". D'altra banda, cal assenyalar que un elevat nombre de ciutadans bascos coneixen l'illa per amics i familiars. De tota manera, la delegació menorquina comprovà que molts dels interessats ja havien visitat Menorca i eren repetidors.

Per tot plegat, Salord està satisfeta perquè "volíem promocionar Menorca amb la clara idea de reivindicar la destinació per a la pràctica esportiva i d'oci, sense oblidar altres aspectes com el patrimoni o la bellesa paisatgística. La resposta que hem tingut ha estat molt positiva i som l'illa de Balears que més interès genera entre els potencials turistes bascos". Cal recordar que a l'operativa que connecta Menorca amb el País Basc, actualment assumida per Vueling-Iberia, s'hi afegirà al llarg de les pròximes setmanes Air Europa.

stats