Política 09/01/2019

El Consell de Menorca acusa el PP de "no haver cregut mai" en la MeCup

Mentre que l'equip de govern actual hi ha destinat 137.600 euros en tres anys, l'anterior executiu del Partit Popular en va pagar 15.000 en tota una legislatura

Iván Martín
1 min
Els equips del futbol base del Barça sempre han despertat expectació a la tradicional visita a Menorca per participar en la MeCup.

MaóL'equip de govern del Consell de Menorca ha emès aquest dimecres un comunicat en el qual acusa el Partit Popular de no haver cregut mai en el torneig de futbol formatiu que es du a terme durant la Setmana Santa, MeCup, i que els organitzadors ja han anunciat que traslladaran a Mallorca. El Consell recorda als Populars que no han apostat en cap moment per aquesta iniciativa de foment i promoció de l'esport "ni com a element dinamitzador ni com a element desestacionalitzador de l'economia menorquina".

La institució dona resposta a les crítiques de l'oposició, que va assenyalar com a responsable de la fuga de la MeCup la consellera insular de Promoció Turística, Maite Salord. El Consell de Menorca ha detallat que, de les set edicions anteriors, cinc han coincidit amb governs progressistes. L'any 2012, durant el primer exercici pressupostari del PP, la MeCup no es va dur a terme i el 2013 es traslladà a Mallorca, sense produir-se aportació econòmica. El 2014 tampoc no consta ajuda financera i a l'últim any de legislatura dels populars es va signar un conveni per un import de 15.000 euros.

Les dades amb el govern del Partit Popular contrasten amb l'aportació econòmica que l'actual equip de govern ha fet d'ençà de l'any 2016, que ascendeix a 137.600 euros. D'aquesta manera, el Consell reitera el seu compromís envers la política de promocionar Menorca com a espai únic en la pràctica esportiva, projectant la imatge de l'illa a l'àmbit exterior com el suport a esdeveniments generadors de producte.

stats