Política 06/09/2018

El Consell de Menorca impulsa les xerrades 'Una illa, una mar' dedicades al medi marí i a la Reserva

S'hi debatran qüestions com la posidònia, les reserves marines, els residus a la mar, la pesca sostenible, la conservació de la biodiversitat i les iniciatives que es duen a terme a l'illa

Iván Martín
2 min
El conseller insular de Medi Ambient, Javier Ares participarà activament a les xerrades.

MaóEl Consell Insular de Menorca, juntament amb l’Estació científica d’Investigació Jaume Ferrer i la Fundació per la Preservació de Menorca, ha impulsat un nou cicle de xerrades dedicades al medi marí i a la Reserva de la Biosfera sota el nom 'Una illa, una mar'. L’objectiu d’aquest programa són els temes plantejats entorn de la conservació i l’explotació de la mar. A les taules rodones que s'organitzaran es comptarà amb la visió i el coneixement de grans investigadors i especialistes en en el medi marí, especialment el balear.

L'esdeveniment, que s'inaugurarà dia 12 de setembre, estarà configurat per sis xerrades repartides durant els mesos de setembre, octubre i novembre. S'hi debatran qüestions determinants per al futur de Menorca com la posidònia, les reserves marines, els residus a la mar, la pesca sostenible, la conservació de la biodiversitat i les iniciatives que es duen a terme a l'illa entorn d'aquestes activitats. A més, aquestes xerrades posaran damunt la taula temes com l’ampliació de la Reserva de la Biosfera o la creació de la reserva marina de l’illa de l’Aire.

L'acte d'inauguració d''Una illa, una mar' serà dimecres de la setmana vinent amb la primera xerrada titulada 'La posidònia, el pulmó del mediterrani', que tindrà lloc al castell de Sant Antoni, a Fornells. A aquest acte assistiran el conseller de Medi Ambient del Govern balear, Vicenç Vidal i la consellera de Medi Ambient de Formentera, Daisee Aguilera, entre d’altres personalitats. El cicle es tancarà el 12 de desembre amb una xerrada de cloenda a la qual estan convidades associacions i entitats que treballen per a la preservació de la mar des de diferents àmbits i sectors, com Per la Mar Viva, OCEANA, Leader Pesca, OBSAM, Menorca Preservation Fund i l’Estació d’Investigació Jaume Ferrer.

stats