Política 15/10/2018

El Consell de Menorca aprova el Pla d'acció de la Reserva de la Biosfera amb l'abstenció del PP

El conseller insular de Medi Ambient, Javier Ares, defensa el document minuts abans de presentar la renúncia al càrrec per motius personals

Iván Martín
2 min
Javier Ares és avui protagonista per partida doble, ja que presenta la renúncia el dia que s'aprova el primer Pla d'Acció de la Reserva de la Biosfera.

MaóEl Consell Insular de Menorca ha aprovat avui el Pla d'acció de la Reserva de la Biosfera gràcies als vots favorables de l'equip de govern. El Partit Popular s'ha abstingut i ha criticat la manca de consens i les restriccions que el document, a parer de l'oposició, presenta com a mecanisme de futur. La consellera del PP, Salomé Cabrera, ha assegurat que "estam a favor de la Reserva de la Biosfera i som conscients de la importància del pla, però no podem acceptar un document que no ha estat consensuat i que incideix en tots els àmbits amb un elevat grau de proteccionisme". A més, Cabrera també s'ha queixat del pla d'acció i l'ha titllat d'"excessiu i desmesurat, excedeix els límits de la sostenibilitat".

La consellera popular ha posat com a exemple algunes accions que recull el pla, com el control del combustible dels vaixells de línia que arriben diàriament a Menorca, les limitacions als agroturismes o l'aposta pels carrils bici, iniciatives que per a Salomé Cabrera responen a "uns ideals polítics dels seus partits". D'altra banda, Javier Ares ha defensat el pla d'acció i s'ha mostrat "trist" per l'abstenció del Partit Popular. Ares ha recordat que s'han fet diverses reunions i s'ha consensuat el pla en diferents processos participatius. En aquest sentit, Javier Ares ha assenyalat que "hem cedit els espais adients per al debat, han participat 37 associacions i entitats en el Consell Social i 20 d'àmbit regional en el Consell Científic".

Finalment, Ares ha lamentat que aquest pla d'acció hagi tardat tant a arribar, ja que "fa 22 o 23 anys que l'havíem de tenir". El titular de Medi Ambient també ha assegurat que "no som protectors de l'espai, aquest ens ha de protegir a nosaltres". En qualsevol cas, els populars tenen ara 30 dies per fer les seves aportacions en forma d'al·legacions. Javier Ares també ha estat notícia avui per la seva renúncia oficial al càrrec de conseller insular de Medi Ambient. La presidenta del Consell, Susana Mora, assumirà les àrees de gestió durant un mes, fins que Aram Ortega prengui possessió com a conseller de la institució.

stats