Política 01/10/2018

El Consell de Menorca presenta el primer Pla d'Acció de la Reserva de la Biosfera

El Pla es desenvolupa sobre el marc conceptual dels 17 objectius del Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides

Iván Martín
2 min
El saló de plens del Consell Insular a Maó ha acollit l'acte de presentació del Pla d'Acció de la Reserva de la Biosfera.

MaóL'Agència de la Reserva de la Biosfera ha presentat avui el Pla d'Acció fins a l'any 2025, un document que té com a repte activar Menorca com un laboratori de sostenibilitat des de les funcions de conservació, desenvolupament econòmic i el suport logístic. Es tracta d'un full de ruta programàtic que estableix les línies d'acció i els projectes perquè des de la seva aprovació fins a 2025, Menorca avanci cap a la sostenibilitat a través de la coordinació de tots els projectes i les iniciatives i la proposta de noves idees innovadores, atrevides i emblemàtiques.

El Pla es desenvolupa sobre el marc conceptual dels 17 objectius del Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides, que aborden diverses temàtiques per afrontar els reptes de la pobresa i la fam, l'educació, les desigualtats, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats, l'energia, el consum i la producció sostenible i la governança.

Els cinc principals eixos de treball són aconseguir la conservació dels valors naturals i culturals promovent la sostenibilitat en el seu ús de forma compatible amb la conservació. En segon terme, treballar per una societat i una economia eficients i d'autoabastiment de recursos i energia. També es pretén assolir un desenvolupament econòmic, social i sostenible mitjançant una economia circular, verda, blava i social. El quart punt fa referència a convertir en un lloc d'aprenentatge, innovació i experimentació en l'àmbit de la sostenibilitat amb la implicació de tota la comunitat.

Finalment, el Pla d'Acció de la Reserva de la Biosfera cercarà desenvolupar i implementar eines per al control dels impactes de l'evolució econòmica i no superar la càrrega ambiental i social de l'illa. Per últim, el Pla intentarà aconseguir la coordinació i cooperació dels agents socials, econòmics, públics i privats per avançar conjuntament cap al desenvolupament sostenible de la Reserva, cercant el treball en xarxa local i internacional.

stats