Política 06/06/2019

El Consell de Mallorca preveu reduir fins a menys d'un 8% la temporalitat amb un nou pla de recursos humans

La mesura permetrà una millor planificació i adequació del personal de la institució insular

Ara Balears
1 min
Façana del Consell de Mallorca

PalmaEl Consell de Mallorca ha presentat aquest dijous el primer Pla d'Ordenació de Recursos Humans (PORH) de la història de la institució, que, entre les mesures que planteja, pretén reduir fins a menys d'un 8% la temporalitat, segons han explicat en un comunicat. La mesura permetrà una millor planificació i adequació del personal, que afecta tant els treballadors del mateix Consell com els de l'Agència de Defensa del Territori i de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

D'aquesta manera, la nova normativa té com a finalitat incorporar criteris de racionalitat i d'eficiència en la gestió de l'Administració insular mitjançant la planificació dels recursos humans, a més d'establir els criteris per determinar la mobilitat, l'ingrés i la selecció dels treballadors, així com la provisió de llocs de feina, promoció interna i funcionarització del personal, com han assenyalat des del Consell.

D'altra banda, la promoció d'aquest PORH també cerca "millorar els serveis a la societat" dotant amb més personal la institució. Això s'intentarà fer, en part, implantant un pla d'estabilitat i d'equilibri per gestionar l'ingrés de nous treballadors a través de la convocatòria de noves oposicions, la creació d'ocupació, la promoció interna i el concurs de trasllats.

stats