Política 10/05/2018

El Consell de Mallorca dona suport a la víctima de la Manada

També ha assegurat que lluitarà per una societat igualitària i en què es defensin els drets de les dones

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaEl Consell de Mallorca ha traslladat el seu suport i solidaritat a la víctima de la Manada i a totes les víctimes de violència sexual, que aquests dies probablement han reviscut amb dolor la seva pròpia experiència i la seva frustració. Així mateix, ha expressat el seu desacord per la interpretació dels fets i la qualificació de delicte continuat d'abús sexual, que, per tant, descarta la violència i la intimidació, situa la víctima en una situació de total indefensió i només li deixa com a única sortida possible la resistència, tot i el risc per la seva integritat física. També ha manifestat el desig que el ministeri fiscal consideri el recurs contra aquesta sentència.

Amb el màxim respecte per la resolució judicial, el Consell de Mallorca ha constatat que sovint la jurisprudència referida a la violència sexual contra les dones reflecteix, en la interpretació i aplicació de la llei, una falta de consonància preocupant amb els valors socials que ja haurien d'estar consolidats, com la igualtat de la dona, el seu dret a la llibertat i a l'autodeterminació sexual en qualsevol moment, independentment de la seva vida i les seves circumstàncies personals. També ha constatat la necessitat de millorar la formació de la judicatura mitjançant l'estudi de matèries no estrictament jurídiques rellevants per a l'apreciació de la prova, de l'àmbit de la Psicologia i la Sociologia, a fi de facilitar una visió interdisciplinària de la violència contra les dones i de la violència sexual d'acord amb el moment històric en què ens trobem.

El Consell de Mallorca s'ha reafirmat en el seu compromís de continuar treballant en col·laboració amb el teixit associatiu i amb la ciutadania en general contra el masclisme per crear un context social i cultural hostil a la violència contra les dones que, sens dubte, en reduirà l'impacte, en no tolerar cap tipus d'agressió sexista ni de cap altra naturalesa contra elles. El Consell ha assegurat que lluitarà per una societat igualitària i en què es defensin els drets de les dones.

stats