Política 29/03/2018

El Consell de Mallorca fa públiques les noves dades del Portal de Transparència

Entre altres novetats, hi ha el Pla Anual de Contractació 2018 i les bestretes de caixa fixa i els contractes menors

Ara Balears
2 min
Edifici del Consell de Mallorca

PalmaEl Consell de Mallorca incorpora novetats al Portal de Transparència, entre les quals hi ha el Pla Anual Normatiu 2018, l’anunci d’informació prèvia del Pla Anual de Contractació 2018 i les bestretes de caixa fixa i els contractes menors.

Seguint la línia de feina del Pla Normatiu de l’any 2017, el Consell ha publicat la previsió per al 2018, que inclou 36 normes entre les quals hi ha acords, reglaments i ordenances. En destaquen el reglament de processos participatius; la zonificació provisional de la pràctica del lloguer turístic; el Pla director sectorial dels residus no perillosos i el Pla especial d’ordenació i protecció de la ruta de pedra en sec.

D'altra banda, entre les novetats del Portal de Transparència del Consell hi trobam la informació prèvia al Pla Anual de Contractació 2018. La nova Llei de contractes, que va entrar en vigor el passat 9 de març, obliga les administracions a publicar un pla de contractació anual amb dos objectius: per una banda, aconseguir que les administracions públiques planifiquin adequadament la contractació i, per una altra, anunciar públicament les intencions perquè els possibles adjudicataris, especialment les PIME, puguin preparar-se amb temps suficient.

Des de la primera versió, el Portal de Transparència del Consell de Mallorca publica les dades agregades de despeses fetes amb el sistema de caixa fixa i, des del mes de gener del 2018, també ha fet públic el detall de les despeses fetes. D’aquesta manera, la institució vol augmentar el nivell de transparència, vol anar més enllà del que la llei preveu i vol ser pionera en aquest camp en tot el territori de l’Estat. Actualment s’hi inclouen les dades dels departaments del Consell i aviat s’hi afegiran les dels organismes autònoms, començant per l’IMAS. Les dades agregades per departament i any, com el fitxer amb la llista completa de despeses fetes des de l’any 2009 fins a final del 2017, es poden trobar a la secció de despeses de caixa fixa del Portal de Transparència.

stats