Política 23/04/2018

El Consell de Mallorca s'agafa el dia lliure per la 'segona' Diada

Mentre la institució insular negocia amb el Govern que sigui dia festiu a tot Mallorca, el personal no treballa el 24 d'abril amb motiu del lliurament de les medalles d'or i els premis Jaume II

Sabrina Vidal
2 min
Un ple del Consell de Mallorca. / ARA BALEARS

PalmaAquest dimarts és festa per als treballadors de la institució insular, i les empreses o administracions que treballen en algun dels seus edificis, ja que restaran tancats, excepte alguns serveis mínims com el registre.

Aquest dimarts el Consell de Mallorca tanca. El motiu: l'entrega de les medalles d'or i els premis Jaume II, que coincideix amb el dia en què es constituí el Consell de Mallorca.

Segons la directriu enviada des de Presidència i signada per Miquel Ensenyat el dia 18 d'abril, el ple del Consell de Mallorca, en sessió extraordinària de dia 23 de desembre de 2016, va aprovar fixar el 31 de desembre com a nova Diada de Mallorca.

"Mentre es negocia amb el Govern balear que aquest dia sigui festiu a tota l'illa i, com que tanmateix el 31 de desembre no és laboral, s'ha decidit donar lliure al personal del Consell el 24 d'abril, dia del lliurament d'honors i distincions, que coincideix amb la data de la constitució del Consell de Mallorca".

L'any 2017 va ser el primer any que es va deixar de celebrar la Diada el 12 de setembre i es va decidir, a través d'una polèmica comissió, que es faria el 31 de desembre, coincidint amb la festa de l'Estendard, juntament amb l'Ajuntament de Palma.

D'altra banda, la festa institucional es va fer el 29 de desembre al teatre Principal. A més, el dia 18 del mateix mes s'atorgaren els guardons inclosos en el programa de la Diada. I per acabar la festa en diferit, aquest dia 24 es farà el lliurament de les medalles d'or i els premis Jaume II.

El 24 d'abril és la data en què es constituí el primer Consell Insular de Mallorca fa gairebé 40 anys i també, el dia assenyalat per acontentar els partits de Podem i el PSIB que no volien que l'entrega coincidís amb la de les medalles de l'Ajuntament de Palma.

El fet que aquest dia sigui festiu per als treballadors del Consell ja era habitual quan la Diada se celebrava de manera unànime i única el 12 de setembre.

stats