Política 08/11/2018

La Plataforma Antiautopista critica que no ha pogut intervenir al ple del Consell de Mallorca

Els activistes volien participar-hi amb motiu de les preguntes formulades pel PP sobre les obres de Llucmajor-Campos, però finalment no han pogut pel Reglament

Kike Oñate
2 min
Els activistes davant el consell insular.

PalmaLa Plataforma Antiautopista ha criticat que el ple del Consell de Mallorca s'hagi acollit al Reglament de la institució, de manera que durant la intervenció del conseller Mauricio Rovira (PP) en relació amb les obres de l'autopista de Llucmajor-Campos, no han pogut intervenir com a col·lectiu. Segons ha explicat el president Miquel Ensenyat, les entitats només poden participar en les mocions.

Segons ha declarat un dels portaveus dels activistes, Mariano Reaño, “no hem pogut participar perquè, en la nostra opinió, s’ha fet una lectura estricta del reglament amb l’objectiu de no escoltar la nostra intervenció en contra de l’autopista de Llucmajor-Campos”.

A més, la Plataforma insisteix que “es nega a la ciutadania la possibilitat de plantejar un debat públic i obert”. Per aquesta raó insisteix en “la necessitat de fer-ho sense por i evitar que els responsables puguin amagar-se, amb reglaments i formalismes, de les posicions crítiques”.

Respostes de Garrido i Ensenyat

El popular Rovira ha demanat a la consellera Mercedes Garrido la raó per la qual no hi ha hagut cap acte per inaugurar les obres. En aquest sentit, el conseller s'ha demanat "per què en un acte sense consens com fou el de Lloseta sí que es va fer un acte i no en aquest cas, no, on sí que n'hi ha".

La resposta de Garrido ha estat que “tampoc es va fer a Algaida ni a Felanitx, i aquesta darrera també era molt reclamada”. A més, la consellera ha volgut “treure pit”, com ha dit, declarant que “estic molt orgullosa del projecte, ja que hem reduït molt l’impacte definitiu”. Finalment, Garrido ha proposat fer una visita amb tots els grups polítics a totes les obres, ja que “s’ha fet molt bona feina per part del departament de carreteres”.

Pel que fa a la pregunta que Rovira li ha fet a Ensenyat sobre amenaces per part dels ecologistes a la institució insular, aquest ha reconegut que "no hi ha hagut cap amenaça, els col·lectius i plataformes ecologistes s'han manifestat de manera legítima" i ha afegit que sense la feina que han fet durant tants d'anys, "Mallorca no seria com és".

Per la seva banda, Antoni Pastor (El Pi) ha defensat la construcció de l’autopista, ja que “s’han de complir els acords” i ha reiterat que “si l’actual Govern no vol més carreteres que faci alguna cosa per millorar el transport públic, perquè no han fet res”.

stats