Política 18/07/2019

Cladera justifica l'augment de càrrecs al Consell de Mallorca per "eficiència"

El PP ha criticat que "es dupliqui el cost en consellers, directors insulars i secretaris tècnics", mentre que la presidenta creu que enfortiran la institució

K. O.
2 min
MÉS i Podem preparen una contraoferta d’organigrama
 Al Consell de Mallorca

PalmaEl Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous durant la primera sessió plenària de la nova corporació els decrets pels quals es crearan els departaments, les direccions insulars i les secretaries tècniques de la institució. A més, Liniu Siquier, de MÉS per Mallorca, s'ha incorporat com a consellera. Des del PP, Llorenç Galmés ha criticat que "s'hagi duplicat el cost" amb la creació de sis nou càrrecs i una nova conselleria. La presidenta del Consell Catalina Cladera ha assegurat que amb la nova estructura l'administració serà més "forta" i "eficient".

La socialista també ha aclarit que "creiem en les polítiques públiques" i ha recordat que el PP, quan va governar la institució, va "retallar el Consell". D'altra banda, Cladera ha afegit que la institució cada vegada funciona més com un govern autonòmic i per això necessita noves direccions. Ciutadans també ha criticat que la nova estructura del Consell "respon a un repartiment del poder i no a les necessitats de la ciutadania". La consellera del partit taronja, Beatriz Camiña, ha dit que les noves directrius insulars estan "buides de contingut".

Durant el ple s'ha aprovat la dedicació exclusiva per a Cladera, amb una retribució anual bruta de 67.319 euros, i de 64.006 a les vicepresidentes Bel Busquets i Aurora Ribot, totes distribuïdes en 14 pagues. Els consellers que s'hi dediquin en exclusiva, o sigui, 37,5 hores setmanals, cobraran una retribució anual de 60.859 euros distribuïda en 14 pagues, mentre que els directors i directores insulars rebran 52.429 euros. Així mateix, els secretaris i les secretàries tècniques dedicades en exclusiva tindran una retribució anual bruta de 52.429 euros, i de 60.859 per als portaveus dels diferents grups polítics. També s'han aprovat els decrets de creació i determinació de la Comissió de Govern, la Comissió Informativa General de Comptes i la Comissió Insular de Territori i Urbanisme.

stats