Política 31/01/2018

Garrido: "Demanam als ajuntaments que facin propostes amb seny"

El Consell de Mallorca s'ha reunit aquest dimecres amb els batles i regidors per parlar de la zonificació

Bernat Gual
2 min
Els batles i regidors dels municipis de Mallorca reunits avui amb el Consell

PalmaEl president del Consell de Malllorca, Miquel Ensenyat, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, s'han reunit aquest dimecres amb els batles i regidors del ajuntaments de l'illa per explicar-los amb detall la primera proposta de zonificació que es va aprovar inicialment divendres passat en el ple del Consell.

A la sortida de la reunió Garrido ha dit que escoltaran a tots els ajuntaments que vulguin aportar modificacions a la norma però també els ha demanat "seny" alhora de plantejar canvis. "Si hi ha municipis que volen una major restricció en el lloguer vacacional això pot suposar una major presió als municipis veïnats", ha dit Garrido. I sobre la possibilitat de permetre el lloguer turístic en sòl rústic Garrido ha assegurat que ho estudiran en una fase posterior quan es desenvolupi el Pla d'Intervenció d'Àmbits Turístics (PIAT)

La consellera de Territori no ha tingut la sensació que els batles hagin estat molt crítics amb la proposta inicial. No ho creu així però el batle de Santanyí, Llorens Galmés, que s'ha mostrat pesimista amb el Consell i creu que les propostes de modificació que plantejaran des del seu municipi no seran tingudes en compte. Galmés ha dit que lluitarà per a que tant Santanyí com Es Llombards siguin exclosos de la categoria de nuclis saturats.

Més prudent s'ha mostrat el batle de Sencelles i president de la Federació d'Entitas Locals de les Illes, Joan Carles Verd, que confia en que els municipis seran escoltats i es tindran en compte les seves reclamacions.

La major part dels municipis, especialment aquells amb zones declarades saturades i que només podran permetre el lloguer vacacional durant 60 dies a l'any, ja van anunciar la setmana pasada que presentaran al·legacions a la normativa. Els indicadors utilitzats per elaborar els informes i el fet que no s'hagi tingut en compte l'opinió dels consistoris per elaborar el primer document van ser el blanc de les crítiques al Consell.

Els consistoris tenen ara 30 dies per presentar els informes tècnic i les modificacions que considerin oportunes.

stats