Política 26/10/2018

El Consell de Mallorca duplica el personal de l'agència que persegueix cases il·legals en sòl rústic

L'organisme de defensa del territori del consell ja ha esbucat 180 construccions il·legals en tres anys

Kike Oñate
2 min
El solar una vegada que s’ha esbucat l’immoble.

PalmaL'Agència de Defensa del Territori, depenent del Consell de Mallorca, incorporarà 27 persones noves a la seva plantilla que actualment compta amb 31 treballadors, arribant als 58. Aquest fet obliga al departament a traslladar-se a l'antic edifici de RTVE, annex al consell. Segons explica el director gerent Tomeu Tugores, "en veure l'alt nombre d'expedients que s'havien de tramitar vam potenciar el personal, ja que l'any 2015 només hi havia 16 persones".

Aquest dijous, la direcció de l'organisme que ja ha esbucat 180 construccions il·legals en tres anys, ha aprovat el nou pressupost per l'any 2019, que arribarà a poc més dels 2.600.000 euros similars a l'anterior exercici. La reforma del que serà el nou edifici de l'agència suposarà una despesa de 180.700 euros que es descomptarà del pressupost total acordat.

A més, el batle de Vilafranca de Bonay Montserrat Rosselló i la presidenta de l'ADT Mercedes Garrido, han signat aquest dijous el Conveni d'adhesió. D'aquesta manera ja són 26 municipis adherits.

El director gerent considera que "l'evolució és molt positiva per l'elevat nombre de municipis adherits i el factor que aquests siguin de tots els colors polítics". Tugores explica a l'ARA Balears que "despolititzar completament l'ATD era un dels objectius i s'està aconseguint, atès que ens hem de regir exclusivament per fer complir la legalitat urbanística establerta".

Segons recorda el director, "entre els anys 2012 i 2015 només es van dur a terme 19 demolicions", fet que contrasta amb els 180 durant aquesta legislatura. En l'opinió de Tugores això és un "fet històric a les Balears perquè mai s'havien executat tantes".

A més, recorda que "s'estan duent a terme voluntàriament per part dels propietaris per acollir-se a les reduccions de la sanció que preveu la llei". D'aquesta manera, dels processos d'esbucament duts a terme, 137 s'han pogut acollir a la reducció. Això és deu al fet que "els propietaris infractors s'han adonat que l'agència arribarà fins al final i prefereixen fer-ho ells mateixos", conclou Tugores.

stats