Política 08/06/2018

El Consell de Govern aprova el préstec d'1 milió d'euros per a Quesería Menorquina

El termini de devolució del préstec s'ha fixat en 5 anys i es demana a Quesería Menorquina una garantia hipotecària damunt la fàbrica de Maó

Iván Martín
2 min
L'antiga fàbrica d'El Caserío és un símbol per a la indústria menorquina i les institucions no la volen perdre.

MaóLa reunió del Consell de Govern que per primera vegada s'ha dut a terme a Menorca deixa importants anuncis en diferents àmbits. Un dels més destacats és el préstec d'1 milió d'euros que el Govern Balear facilitarà a l'empresa Quesería Menorquina (antic El Caserío) amb l'objectiu de donar liquiditat per a implantar el pla estratègic dissenyat i executar les inversions previstes. El termini de devolució del préstec s'ha fixat en 5 anys i es demana a Quesería Menorquina una garantia hipotecària damunt la factoria del polígon industrial de Maó.

La presidenta del Govern Balear, Francina Armengol ha recordat la importància de garantir la continuïtat de l'empresa a Menorca a causa de "mantenir els llocs de feina que genera". Armengol també ha destacat el fet que "Quesería Menorquina ha travessat èpoques complicades però ha estat capaç de mantenir els treballadors al mateix temps que ofereix un producte de qualitat i identitari amb Menorca". Cal assenyalar que els gestors de Quesería Menorquina havien demanat ajut financer al Govern per a inversions i dur a terme un pla estratègic. A més, els accionistes de Quesería Menorquina van rebutjar fusionar-se amb Quesería Ibérica.

D'altra banda, ressaltar altres acords com l'equiparació del preu al transport públic de Palma entre ciutadans de les illes menors i els mallorquins, l'aprovació d'un conveni per valor de 150.000 euros a la Reserva de la Biosfera, i 123.000 per un tractament de drogodependències. També s'instarà al Govern Central perquè el Centre de la Mar de Maó esdevingui en un referent nacional de la nàutica. Els ajuntaments de Menorca han rebut amb satisfacció el compromís del Govern d'agilitzar els tràmits per rebre els 9 milions d'euros procedents de la recaptació de l'Impost del Turisme Sostenible. Finalment, s'ha subscrit un conveni amb l'Ajuntament de Ciutadella per destinar 25.000 euros a Can Saura, i amb l'Ajuntament de Maó per dotar al museu de Can Oliver amb la mateixa quantitat.

stats