Política 21/02/2019

El Consell i els ajuntaments de Menorca avancen en la millora del producte turístic

La Fundació Foment del Turisme dotarà amb un màxim de 15.000 euros per ajuntament per millorar l'accessibilitat a les zones turístiques

Ivan Martín
1 min
Representants del Consell i dels consistoris menorquins han compartit opinions per millorar la imatge de Menorca com a destí turístic.

MaóEl Consell Insular de Menorca i els ajuntaments de l'illa han acordat unificar esforços per potenciar el producte turístic. Una de les qüestions més rellevants és el nou conveni de col·laboració, impulsat per primera vegada l'any passat amb l'objectiu de coordinar el servei i el material d'informació turística, a més de les accions de promoció del producte turístic que es duen a terme des dels consistoris. L'acord, que comptarà amb una dotació màxima de 15.000 euros per ajuntament, incorporarà enguany una nova línia per millorar l'accessibilitat a les zones turístiques.

La consellera insular de Promoció Turística, Maite Salord, ha destacat la importància de l'acord, ja que "resulta del tot imprescindible la complicitat dels consistoris com a gestors de serveis adreçats a la població, resident i turista, i com a generadors d'activitats i productes que poden millorar l'experiència d'aquells que ens visiten". Així mateix, Salord ha afirmat que "l'activitat econòmica principal a Menorca mereix que tots remem en una mateixa direcció".

El nou conveni cobrirà aquelles actuacions municipals que es realitzin en els àmbits de la creació i l'impuls del producte turístic en temporada baixa, estandardització de la producció de material informatiu, creació i adaptació de la imatge que emprin totes les oficines d'informació turística a la marca Menorca, i l'adaptació d'espais turístics per a persones amb discapacitat. D'altra banda, després d'un any de la implantació del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions, projecte impulsat per la Secretaria d'Estat de Turisme, s'hi han adherit 21 nous establiments amb un balanç anual de 75 empreses acreditades i un increment del 38,9%.

stats